Locatie:

Dorpsplein, Zoeterwoude-Dorp

Aanvang:

Zondag 28 juni om 14.00 uur

Entree:

Gratis

SDZ Escapetocht: GPS-speurtocht door Zoeterwoude

Inwoners van Zoeterwoude hoeven zich tijdens het laatste weekend van juni niet te vervelen. De organisatie achter het traditionele dorpsfeest, dat dit jaar als gevolg van de coronacrisis een jaartje overslaat, daagt alle Zoeterwoudenaren uit om mee te doen aan de SDZ Escapetocht.

De wat?
De SDZ (Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude) Escapetocht is een GPS-speurtocht door het dorp. Door gebruik te maken van een mobiele app worden deelnemers op diverse plekken vragen gesteld over sporters, geschiedenis, muziek, kunst en cultuur in Zoeterwoude. Ook zitten er een aantal foto-opdrachten in het parcours. Er zijn twee Escapetochten: een op zaterdagavond 27 juni (volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar) en een op zondagmiddag 28 juni (kinderen tot 12 jaar). De groep die binnen de gestelde tijd terugkomt bij het startpunt en de meeste antwoorden goed heeft, wint een prijs.

Om ervoor te zorgen dat de SDZ Escapetocht veilig verloopt heeft de organisatie een aantal voorwaarden gesteld. “Na de gezamenlijke start, waarbij iedereen die niet uit hetzelfde gezin komt anderhalve meter afstand houdt, is de tocht in willekeurige volgorde te lopen. Wij zullen teams aanmoedigen om vooral niet achter elkaar aan te lopen, maar een eigen route te kiezen. Zo blijft het veilig”, stelt Jacintha Paardekooper namens de organiserende stichting. Ook de groepsgrootte en aantal deelnemers zijn beperkt. Voor de ouderen (zaterdagavond) geldt dat er maximaal 25 teams van vier personen kunnen meedoen. Op zondag bestaan de teams uit vier kinderen en een begeleider. Aanmelden kan vanaf vrijdag 19 juni via de website van het dorpsfeest. “Vol is vol. Dus zorg dus dat je op tijd inschrijft”, waarschuwt Paardekooper.

De organisatie van het jaarlijkse dorpsfeest vindt het belangrijk om toch iets te organiseren. “Veel mensen hebben het weekend vrij gehouden. Omdat organiseren ons nu eenmaal in het bloed zit en we toch tijd over hadden, hebben we dit alternatief verzonnen”, aldus Jacintha Paardekooper.

Goed humeur
De SDZ Escapetochten starten en finishen op het Dorpsplein in Zoeterwoude-Dorp. De tocht op zaterdag 27 juni start om 19.00 uur en duurt ongeveer drie uur. Op zondag 28 juni is de start om 14.00 uur, deze route duurt ongeveer twee uur. Deelnemers moeten vooraf de app TurfHunt downloaden op hun telefoon. “Verder moeten je internet en GPS aanstaan. Goede wandelschoenen en een uitstekend humeur zijn welkom en een beetje competitie is nooit weg”, stelt Paardekooper.

Deelnemen aan de SDZ Escapetocht kost niets. De stichting vermeldt op hun website dat fooien welkom zijn.

Gepubliceerd: 26 juni 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×