Locatie:

PLNT
Langegracht 70, Leiden

Aanvang:

Zondag 21 juni om 13.00 uur

Start 'Jaar van het Dak'

Op vrijdag 21 juni organiseert RAP Leiden de kick-off voor de Jaar van het Dak 2020 met een speciale bijeenkomst op het dak van PLNT: The Roof. De meet-up duurt van van 13.00 tot 14.30 uur en is onderdeel van het Midzomerdag programma, dat ter ere van het 10-jarig bestaan van Stadslab de gehele dag op allerlei plekken in Leiden plaats vindt. Voor de bijeenkomst kun je je hier aanmelden.

Bijna vijftien procent van het Leidse grondoppervlak bestaat uit daken. De meesten blijven onbenut, terwijl sommigen uitstekend te gebruiken zijn voor recreëren, groenten telen, wonen, het bevorderen van biodiversiteit, klimaatadaptieve doeleinden en het opwerken van energie. Daarom is 2020 in Leiden uitgeroepen tot het ‘Jaar van het Dak’. Een kick-off klinkt alsof het Jaar van het Dak al begonnen is, en dat is kalendertechnisch uiteraard niet zo. Maar tijdens de bijeenkomst op 21 juni werpen we wel alvast een blik vooruit en vragen de aanwezigen om input. Waar liggen straks de kansen? Op het dak natuurlijk! Leuk idee? Neem het mee.

 

Gepubliceerd: 20 maart 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×