Locatie:

Hooglandse Kerk
Nieuwstraat 20
2312 KC Leiden

www.promenadeconcerten.nl.

Aanvang:

Zaterdag 11 juli om 13.30 uur

Entree:

Vanaf 5,00 euro

Orgelpromenade Hooglandse Kerk 2020

Op zaterdag 11 juli is jong talent Jan Pieter Lanooy te gast in de Orgelpromenade in de Hooglandse Kerk. Het concert begint om 13.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Lanooy speelt als eerste in de serie op het fameuze ‘Father’ Willis-orgel, gebouwd in 1892 en in 2015 door de Stichting Cathedral Organ Leiden gerealiseerd in de Hooglandse Kerk. Door plaatsing van dit orgel is het mogelijk orgelmuziek in de ‘Kathedraal van het Licht’ te laten klinken uit de hele breedte van de muziekgeschiedenis.

Jan Pieter Lanooy (1993) studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag bij Aart Bergwerff en Jos van der Kooy, hij slaagde cum laude voor zowel zijn bachelor als zijn master-examen en studeerde daarnaast ook geschiedenis en muziekwetenschap aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Sinds september 2019 is Jan Pieter als organist verbonden aan de Remonstrantse/Vrijzinnige gemeente Vrijburg in Amsterdam. Ook is hij werkzaam bij de Nederlandse Bachvereniging als archivaris en bibliothecaris.

Jan Pieter heeft een programma samengesteld met werken van Bach, Martin, Vierne, Leighton en Whitlock.

Meer info: www.promenadeconcerten.nl. Reserveren kan via mail: reserveren@promenadeconcerten.nl of bij de deur, ingang via het plein. De deur is open vanaf 13:00 u. Kom op tijd!

Gepubliceerd: 8 juli 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×