Locatie:

Culthuis (De Buurt 1.5)
Pesthuislaan 7
2333 BA Leiden
www.debuurt-leiden.nl/

Aanvang:

Vrijdag 28 augustus om 20.00 uur

Entree:

Kosten 10,00 euro p.p.

Peel Slowly And See presents: Port of Call + The Avonden & Eerie Wanda

Toen eind februari de drukbezochte jubileumeditie van festival Peel Slowly And See plaats vond in Leiden, kon niemand bevroeden dat het, in plaats van het begin van het jaarlijkse festivalseizoen, een abrupt einde betekende van vrijwel alle publieksevenementen.

De diverse lokale platforms achter het ontdekkingsfestival slaan de handen ineen en presenteren deze zomer, in de (voor liefhebbers van) podiumkunsten droge maanden, een serie kleinschalige concerten op lokatie in Leiden: Peel Slowly and See Presents.

Het publiek kan seated en social distanced genieten van acts uit diverse genres, zoals ze van het tegendraadse festival gewend zijn. De avonden zijn voor een ieder laagdrempelig, maar wel met inachtneming van noodzakelijke richtlijnen, die vooraf en gedurende de avond aan acts en publiek worden gecommuniceerd. Er is een beperkte hoeveelheid stoelen beschikbaar, duo’s en losse plaatsen, uiteraard met 1,5 meter afstand ertussen. Er zijn geen staanplaatsen in de zaal.

Een uitverkochte pilot-editie vond begin juli plaats in Scheltema, met een concert van de Leidse altsaxofonist Bart Wirtz en zijn trio. Het publiek, in intieme jazz-setting, genoot van een kort interview vooraf, gevolgd door een vlammend optreden van Wirtz.

De nieuwe editie liet in de vakantieperiode even op zich wachten, maar de tweede Peel Slowly and See Presents staat gepland voor vrijdag 28 augustus in het Leidse Pesthuis, waar De Buurt 1.5 gaande is, voor concerten is omgedoopt tot het Culthuis.

Acts voor deze avond zijn:
Port of Call Music
The Avonden & Eerie Wanda

Achter het alias Port of Call schuilt singer / songwriter en muzikale duizendpoot Pieter van Vliet uit Rijnsburg. Met Port of Call maakt hij al ruim tien jaar meeslepende, folky gitaarmuziek. Zijn meest recente album ‘Clear Memories’ verscheen in zomer 2019.

Daarnaast The Avonden & Eerie Wanda, een samenwerking van de zielsverwante muzikanten Marc van der Holst (The Avonden) en Marina Tadic (Eerie Wanda). Recent speelde het duo in de Groningse VERA, met eigen werk en een aantal covers. Voor Peel Slowly and See een gelegenheid om ze ook naar Leiden te halen.

via https://bit.ly/psasdebuurt kan je een kaartje kopen. Dit ticket is inclusief de €1.50,- entree voor De Buurt 1.5. Kortom geen aanvullende kosten meer (behalve je drankjes).

Bij de aankoop wordt bezoekers gevraagd om hun contact gegevens achter te laten. Deze zijn belangrijk met het oog op de Corona-regelgeving.

Zorg dat je op de avond een (digitale) versie van ticket meeneemt naar de Buurt zodat je deze bij de entree kan laten zien. Het evenement vindt plaats in het Culthuis, een binnenlocatie bij De Buurt.

Het concert is ‘seated’ en wordt ook verzocht om tijdens de show te blijven zitten. In de pauze is het mogelijk om aan de bar consumpties te kopen.

Deur open 20:00 | Aanvang show 20:30 | tussen de acts een korte pauze

Gepubliceerd: 20 augustus 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×