Locatie:

Leiden

Aanvang:

Vrijdag 2 oktober om 19.30 uur

Einde:

Zaterdag 3 oktober om 23.30 uur

Leidens Ontzet

Op 2 en 3 oktober viert heel Leiden het einde van het beleg van de stad door de Spaanse troepen. In de aanloop zijn er tal van evenementen zoals de Minikoraal waar drieduizend basisschoolleerlingen het Leidens Ontzet bezingen en de Seniorenmiddag in de Stadsgehoorzaal. Maar het echte feest begint op 2 oktober om half acht op de Kaasmarkt met de start van de Taptoe. De jaarlijkse gelegenheid voor het Leidse verenigingsleven om zich te laten zien.

Daarna is het tijd voor de kermis en de muziekoptredens overal in de stad. Op 3 oktober staan de echte Leidenaren om 7.00 uur bij het Stadhuis voor het Reveille en een uur later staat iedereen in het Van der Werfpark mee te zingen bij de Koraal. Leidens Ontzet is niet compleet zonder haring en wittebrood en dat kan worden opgehaald bijĀ  de Waag tegen half acht.

In de stad zijn er theater- en muziekoptredens waarmee iedereen zich kan vermaken voordat om 13.00 de grote optocht van start gaat. Praalwagens, groepen en individuen verbeelden het jaarlijkse thema van het bevrijdingsfeest. De 3 oktober-feesten worden afgesloten met een vuurwerkshow in het Ankerpark.

Gepubliceerd: 20 maart 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon
071 - 5235907

Whatsapp
06 - 16811160

×