Locatie:Aanvang:

Maandag 2 november om 14.00 uur

Entree:

Gratis

All American Night

Sinds 1968 worden tijdens de ‘All American Night’ de Amerikaanse presidentsverkiezingen live gevolgd door L. S. V. Minerva. Verschillende lezingen worden afgewisseld door intermezzo’s met zang, theater en live videocalls vanuit Amerika van verschillende actoren die een rol spelen in de verkiezingen van 2020. Sprekers zullen verschillende thema’s belichten als veiligheid, politiek, handel en media. Dit zal worden gevolgd door een paneldiscussie.

Moderator is: Laila Frank, journalist en Amerikadeskundige
Zij woonde en werkte in Philadelphia en Los Angeles en verdeelt haar tijd nu tussen Nederland en de VS. Laila is bij verschillende politieke campagnes in de VS actief geweest o.a. in Philadelphia, waar ze als field organizer voor de campagne van Barack Obama werkte. Tijdens het symposium zal Laila haar rol vervullen als dagvoorzitter, ze stelt kritische vragen en ze leidt de paneldiscussie.
Spreker 1: Jaap de Hoop Scheffer
Was partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer van het CDA en hij vervulde de functie van Minister van Buitenlandse Zaken. Hij trad af in 2003, omdat hij werd benoemd tot Secretaris-Generaal van de NAVO. Vanaf september 2009 is De Hoop Scheffer als hoogleraar Internationale Betrekkingen en Diplomatieke Praktijk verbonden aan de Haagse Faculteit Governance and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Van 2009-2014 bezette hij hier de Peter Kooijmansleerstoel voor vrede, recht en veiligheid.
Spreker 2: Elske Doets
Zakenvrouw met een haat-liefdeverhouding met de Verenigde Staten. Ze studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Op 28 jarige leeftijd werd Elske Doets directeur-eigenaar van Jan Doets America Tours. In 2017 werd ze verkozen tot Zakenvrouw van het jaar. Ze is tevens oprichtster van de Young Lady Business Academy, een academie die jonge vrouwen helpt een topcarrière na te streven.
Spreker 3: Marietje Schaake
Op dit moment werkzaam aan de Stanford University in Californië. Ze bekleed hier de posities van International Policy Director bij het Cyber Policy Center en International Policy Fellow bij het Institute for Human-Centered Artificial Intelligence. Ook is ze President van het Cyber Peace Institute. Van 2009-2019 was Marietje Schaake lid van het Europees Parlement. Gedurende die periode was zij onder andere vicevoorzitter van de parlementaire delegatie voor relaties met de Verenigde Staten. Tijdens het symposium zal Marietje Schaake vertellen over de rol van cybersecurity tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De kaartverkoop loopt via sociale media (Instagram & Facebook) of mail aamericannight@gmail.com

.

Gepubliceerd: 29 oktober 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×