Locatie:

Stadsgehoorzaal Leiden
Breestraat 60
2311 CS Leiden

www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl
www.veenfabriek.nl

Aanvang:

Maandag 23 november om 19.00 uur

Entree:

Kosten 22,50 euro p.p.

Muziektheatergezelschap De Veenfabriek - 'Een vlinder van sneeuw'

Een live hoorspel door vijf acteurs en twee muzikanten. Een zwart komische, muzikale puzzel over wat er eerst was, en daarna kwam, of wellicht toch al eerder kwam en daarna pas was.

De vertellers brengen -met vallen en opstaan- een keten van gebeurtenissen ten gehore. Een stuk over passief en actief handelen en de onoverzichtelijkheid van het effect op je eigen leven en dat van anderen. Beginnend bij een mishandeling van een onschuldige grafdelver, via een verkeerd geïnterpreteerd politiek statement, langs een ogenschijnlijk willekeurige ontmoeting in een uitgestorven stad en een zoekende massa in de nacht, naar de minister die de landsgrenzen gaat sluiten, eindigend op een begraafplaats waar de grafdelver met wie het allemaal begon, een ingrijpend besluit neemt.

Met onder andere Reinout Bussemaker, Jacobien Elffers en John van Oostrum. De regie is in handen van Joeri Vos.

De tekst is geschreven door toneelschrijver Jannemieke Caspers. Zij won in 2019 het TheaterTekstTalent Stipendium voor haar plan ‘Een vlinder van sneeuw’. Ze kon met behulp van het stipendium de tekst schrijven en nu brengt muziektheatergezelschap de Veenfabriek het als live hoorspel in de theaters.

“Je hoeft je koers maar één graad te veranderen,
om in een andere haven aan te komen”.

 

 

 

 

Gepubliceerd: 22 oktober 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×