Locatie:

BioPartner Center Leiden
Gebouw BioPartner 1
J.H. Oortweg 21, 2333 CH Leiden

www.wavelengthleiden.nl

Aanvang:

Zaterdag 28 november om 20.00 uur

Entree:

Kosten 10,00 euro p.p.

Wavelength 2020 speelt 'Pandemie'

Het Wavelength festival presenteert deze éénmalige versie onder de titel ‘Pandemie’. Het vermaarde oude muziekensemble ‘Camerata Trajectina’ speelt met vier musici liederen uit de renaissance/barokperiode die verhalen over rampen, waaronder besmettelijke ziektes.

Tijdens een onderzoeksproject naar historische rampen stuitte hoogleraar Lotte Jensen op tal van deze ‘rampliederen’. Zij zocht uit waar de liederen over gingen en hoe ze hielpen bij de verwerking van rampen. De musici lichten tijdens het optreden de liederen toe en bovendien vertelt Lotte Jensen in een speciaal video-interview meer over haar onderzoek. Dit Wavelength-optreden is een uniek voorproefje op het rampliederen-programma dat Camerata Trajectina begin 2021 op een nieuw album zal uitbrengen.

Later op de avond wordt een video-interview vertoond, waarin diverse wetenschappers en medicijnproducenten werkzaam op het Leiden Bio Science Park vertellen over de coronapandemie en het ontwikkelen van een geschikt vaccin en/of medicatie.

Uiteraard gebeurt dit alles volgens de richtlijnen van het RIVM. U kunt dit evenement daarom zowel online, als live meemaken.

Gepubliceerd: 22 oktober 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×