Locatie:

www.amnesty.nl
www.leiden.amnesty.nl

Aanvang:

Donderdag 10 december om 16.30 uur

Amnesty International Leiden 'Write for Rights'

De groep Leiden en Leiderdorp van Amnesty International doet ook dit jaar weer mee aan de internationale schrijfactie ‘Write for Rights’. De bedoeling van deze actie is dat een lawine aan brieven en kaarten aan mensen die in de gevangenis zitten indruk maakt en autoriteiten dwingt mensen eerlijker te behandelen. Hierdoor voelen mensen zich gesteund.

“Iedereen schrijft veilig thuis, via Zoom, terwijl u kijkt en luistert naar muziek en verhalen, geïnspireerd door de mensen voor wie we dit jaar schrijven.”

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar amnestyleiden@gmail.com onder vermelding van het e-mailadres waarop u nadere informatie over toegang tot Zoom wilt ontvangen.

Als u niet aan de zoom kan deelnemen zijn er alternatieve mogelijkheden om te schrijven voor Write for Rights:

  1. Via de site van Amnesty Nederland kunt u digitaal schrijven voor deze 10 mensen/groepen, zie ook https://www.amnesty.nl/write-for-rights.
  2. Amnesty Amsterdam heeft individuele schrijfpakketten ontwikkeld. Deze schrijfpakketten zijn aan te vragen in Amsterdam, zolang de voorraad strekt, via https://www.amnesty.nl/organiseren/over-write-for-rights
  3. In de hal van de Centrale Bibliotheek/BplusC (Nieuwstraat 4) en bij De Bakkerij (Oude Rijn 44b) ligt een aantal schrijfpakketjes. Zolang de voorraad strekt kunt u daar een schrijfpakket ophalen van 1-10 december.

U kunt de brieven inleveren bij De Bakkerij dagelijks tussen 10-16 uur of op donderdagmiddag 10 december vanaf 13.30 uur bij de Romanuszaal van de Hartebrugkerk (poortje in de muur Lange Mare 79). U kunt ons mailen voor meer informatie of als de pakketjes op zijn, en ook voor een adres in uw eigen buurt waar brieven en kaartjes ingeleverd kunnen worden.

Gepubliceerd: 8 december 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×