Locatie:

www.sleutelstad.nl

Aanvang:

Donderdag 24 december om 19.30 uur

Entree:

Gratis

Kerstnacht vanuit Pieterskerk Leiden

Kerstavond vanuit de Pieterskerk Leiden is een waardevolle traditie. Ook dit jaar, zij het met een ander programma dan de traditionele kerstnachtdiensten. Samen met kinderen van de Leidse Koorschool Utopa verkent verteller Ad Alblas hoe dromen in deze tijd toch waargemaakt kunnen worden. De Leidse Koorschool staat o.l.v. Rozemarijn Kalis en de begeleiding op de vleugel is van Willeke Smits.

Het volwassenenthema is compassie, passend bij deze Coronatijd. Het programma bestaat uit een aantal overdenkingen van Ad Alblas, die zichzelf ook wel dominee van de ongelovigen noemt. Hadewych Voorn, sopraan van de Nederlandse Opera, zingt een aantal bekende kerstliedjes waaronder de evergreen ‘Have Yourself a Merry Little Christmas’. Diverse bekende en onbekende Leidenaren verlenen hun medewerking, waaronder Lenie Labruyère, Erick van Zuylen (de pedel), Barbara ter Kuile (3 October Gilde) en Burgemeester Lenferink.
Alle liedjes, zowel bij de kinderen als de volwassenen , worden ondertiteld zodat thuis kan worden meegezongen. Het kinderprogramma begint om 19.30 uur, het volwassenen programma om 20 uur.
De uitzending van zowel het kinder- als het volwassenen programma wordt via Sleutelstad en Facebook uitgezonden.

Gepubliceerd: 14 december 2020Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×