Locatie:

www.leidscabaretfestival.nl
www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Aanvang:

Zaterdag 13 februari om 12.00 uur

Entree:

Vanaf 2,50 euro p.p.

Leids Cabaret Festival 2021

De Leidse Schouwburg biedt dit jaar een ‘lean & mean’ programma als alternatief voor het jaarlijkse festival voor jong talent.

12.00u – 14.00 u
Spijkers met Koppen – Radio 2

Live vanuit de Leidse Schouwburg

Met oa: de ether-première van een fan-tas-tisch lied dat André Manuel schreef om de waanzin om afstand te houden, de drie finalisten van het afgelopen jaar die hun finalistentour in rook zagen opgaan, maar hun gevoel voor humor gelukkig hebben weten te behouden, haarscherpe columns van ex-deelnemers aan het ‘Leids’, aandacht voor de cultuurparagrafen in de diverse verkiezingsprogramma’s en…. De uitreiking van de 1e Gouden Kies, een eerbetoon aan de afgelopen december overleden oprichter van het Leids Cabaret Festival, Harry Kies.

 

21.00u – 22.15u
Micha Wertheim met zijn spiksplinter nieuwe interactieve online voorstelling vanuit de lege Leidse Schouwburg

‘Niemand Anders’ – een interactieve online voorstelling met 3 laptops, 7 livestreams, 1 cabaretier en een lege zaal.

In 2016 schreef Micha Wertheim – voormalig winnaar van het ‘Leids’ – theatergeschiedenis door een solovoorstelling te maken waarbij hij zelf niet aanwezig was. Nu de theaters hun deuren hebben moeten sluiten voor het publiek, ziet Wertheim zijn kans schoon om aan dat project een vervolg te geven: Niemand anders. Een voorstelling zonder publiek. In februari toert Wertheim langs verschillende lege theaters. Voor iedere avond zijn online kaartjes te koop. Het enige dat je nodig hebt is een laptop en een webcam. Want zelfs in een zaal zonder publiek wil Wertheim iedereen kunnen zien.

LET OP ! de voorstelling is alleen te bekijken op een computer / laptop / iPad met werkende webcam.

LEIDS CABARET FESTIVAL LOVES JONG TALENT

De editie 2021 van het BNNVARA Leids Cabaret Festival is komen te vervallen. De werving voor de komende editie van 2022 gaat op zaterdag 13 februari a.s. van start.
Aanmelden voor een auditie + tickets via: www.leidscabaretfestival.nl.

Gepubliceerd: 3 februari 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×