Locatie:

www.bplusc.nl

Aanvang:

Zaterdag 13 maart om 17.00 uur

Entree:

Gratis

BplusC Verkiezingstalkshow

In aanloop naar de landelijke verkiezingen verzorgt BplusC -live vanuit bibliotheek Nieuwstraat- een online talkshow over de Tweede Kamerverkiezingen. Journalist en presentator Leendert Beekman (AD en podcast Politiek Dichtbij) gaat in gesprek met diverse kandidaat-Kamerleden, afkomstig uit Leiden.

In het eerste deel zijn dit VVD-fractievoorzitter Dorien Verbree, PvdA-gemeenteraadslid Marc Newsome en GroenLinks-gemeenteraadslid Senna Maatoug. Voor deze drie kandidaat-Kamerleden is de Tweede Kamer nieuw terrein en daarom praten zij over hun verwachtingen, ambities en kansen tijdens deze verkiezingen. Verder gaat het gesprek over het belang van cultuur en bibliotheken in Nederland met in het bijzonder de stad Leiden.

In het tweede deel van de talkshow legt Leendert Beekman vragen voor aan Tweede Kamerleden Julius Terpstra (CDA) en Paul van Meenen (D66). Beide heren waren, voordat zij Kamerlid werden, lid van de Leidse gemeenteraad.  Tijdens dit gesprek komen onder meer de thema’s wonen en onderwijs aan bod.

Gepubliceerd: 4 maart 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×