Locatie:

www.vvoj.org

Aanvang:

Donderdag 25 maart om 20.00 uur

Entree:

Gratis

VVOJ Regiocafé

Het eerste VVOJ Café van dit jaar gaat over deze relatief nieuwe tak van sport. Helpen de mediafondsen lokale en regionale onderzoeksjournalistiek vooruit? Is het goed dat ook provincies nu mediafondsen oprichten? Hoe onafhankelijk zijn die fondsen nu echt?

Het lokale mediafonds is in opmars. Na Delft, Den Haag, Leiden en Tilburg investeert nu ook de gemeente Haarlem in een onafhankelijk stimuleringsfonds als aanjager voor diepgravende journalistiek.

In deze livestream gaat journalist Frénk van der Linden in gesprek met vier panelleden:

Kim van Keken, freelance journalist bij het onderzoekscollectief Spit, dat niet alleen zelf verhalen produceert, maar zich ook beijvert om freelancers meer macht te geven tegenover uitgevers. Van Keken is tevens bestuurslid bij het Haarlems Mediafonds.

Eeva Liukku, hoofdredacteur van het Rotterdamse Onderzoekscollectief Vers Beton en lid van het VNG Expertiseteam Vitalisering Lokale Journalistiek, dat vorig jaar onderzocht wat gemeenten kunnen doen om lokale media en lokale journalistiek te steunen. Een van de adviezen: meer lokale/regionale mediafondsen.

IJsbrand Terpstra, documentairemaker, onderzoeksjournalist, eindredacteur bij de Leidse lokale omroep Sleutelstad en trainer bij desinformatiespecialist DROG. Als journalist is Terpstra ‘grootverbruiker’ van de financiële regelingen van het Leids Mediafonds.

Ard Zandbergen, hoofdredacteur van de Bollenstreek Omroep (Bo). Eerder was hij presentator en verslaggever bij RTV West, docent bij de opleiding journalistiek en nieuwe media van Universiteit Leiden, en bestuurslid bij Olon, de organisatie voor lokale omroepen in Nederland.

Gepubliceerd: 18 maart 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×