Locatie:

www.weekvandeklassieken.nl

Aanvang:

Donderdag 8 april om 13.00 uur

Entree:

Gratis

Een oudheid voor iedereen: diversiteit, inclusiviteit en antieke migranten

De ‘inclusieve oudheid’ klinkt goed, maar wat bedoelen we daarmee? In deze openingslezing zal Casper de Jonge (Universiteit Leiden) het thema van de Week van de Klassieken 2021 introduceren. Heeft iedereen die dat wil toegang tot de oudheid, via school, museum of universiteit? En doet ons beeld van de oudheid wel recht aan de diversiteit van de antieke wereld?

Nieuw onderzoek naar de literatuur van Griekstalige migranten in het Romeinse Rijk geeft een stem aan onderbelichte perspectieven, en draagt bij aan de transformatie van ‘klassieke talen’ tot een inclusievere discipline.

De openingslezing van de Week van de Klassieken wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Vrienden van het Gymnasium.

Gepubliceerd: 2 april 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×