Locatie:

Sleutelstad TV

Aanvang:

Dinsdag 4 mei om 15.00 uur

Dodenherdenking Leiden 2021

De algemene dodenherdenking in Leiden vindt dit jaar plaats via Sleutelstad TV. Met toespraken van de Leidse burgemeester Henri Lenferink, Debby Petter en Youp van ’t Hek, voorzitter Ton Kohlbeck van de Stichting Dodenherdenking Leiden en muziek.

Zangeres Margo Kalse zingt liederen met orgelspel van Erik van Bruggen, aansluitend wordt de Taptoe gespeeld en worden twee minuten stilte in acht genomen, gevolgd door het Wilhelmus. Daarna is de traditionele kranslegging bij het Bevrijdingsmonument bij molen De Valk door burgemeester Lenferink, de vicevoorzitter van de gemeenteraad en het bestuur van de Stichting Dodenherdenking Leiden.

Ook deze herdenking is niet toegankelijk voor publiek, maar wordt helemaal uitgezonden via Sleutelstad TV. De televisie-uitzending start om 18.00 uur en eindigt iets na 19.00 uur. Dit vroege tijdstip is gekozen in verband met de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam om 20.00 uur.

Alternatieve herdenkingen
De Stichting Dodenherdenking Leiden organiseert op 4 mei enkele alternatieve herdenkingen om gezamenlijk stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Vredesoperaties. De herdenkingen bij het Haagsche Schouw, De Naald (De Kooi) en de Pieterskerk en het Bevrijdingsmonument vinden nu zonder publiek plaats, maar worden op tv uitgezonden door de lokale omroep Sleutelstad. Ze zijn te zien via kanaal 46 (Ziggo) en online via www.sleutelstad.tv.

Gepubliceerd: 4 mei 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×