Locatie:

www.boekstart.nl

Aanvang:

Zaterdag 19 juni om 09.30 uur

Entree:

Gratis

BoekStartdag

Het project ‘BoekStart’ is ontstaan vanuit de gedachten om kinderen samen met hun ouders een boekje te laten lezen. Plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen versterkt de band met je baby. Daarnaast zijn kinderen die als baby al zijn voorgelezen in de meeste gevallen beter in hun taalontwikkeling, het verhoogt de concentratie en bovendien is het leerzaam. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Bij een bezoek aan de bibliotheek krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders tijdens BoekStartdag een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Bovendien is er voor de kinderen die lid worden van de bibliotheek een speciaal BoekStartkoffertje met (knisper-/lees)boekjes.

De BoekStartdag 2021 vindt plaats in alle bibliotheeklocaties van BplusC. BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek. Het is onderdeel van het programma ‘Kunst van Lezen’ en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

 

Gepubliceerd: 15 juni 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×