Locatie:

www.wakz-kids.nl

Aanvang:

Vrijdag 18 juni om 14.00 uur

Entree:

Gratis

'It's a Kind of Magic'

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) organiseert het online Kindercongres ‘It’s a Kind of Magic’. Met deze spectaculaire show vindt de officiële opening van het vernieuwde WAKZ plaats. In het dynamische programma voor jong en oud, spelen kinderen de hoofdrol. Live vanuit museum Corpus ontvangt presentatrice Malou Petter, bekend van bijvoorbeeld het Jeugdjournaal, verschillende gasten.
  • Zo wordt de grote baas van het Kinderziekenhuis, Edmond Rings, aan de hand van vragen van kinderen geïnterviewd.
  • Neemt razende reporter Tiemen je mee voor een rondleiding in het vernieuwde Kinderziekenhuis.
  • Omdat het een feestelijke dag is, maakt Thijs –bekend van Heel Holland Bakt- samen met kinderen in de keuken van het Kinderziekenhuis een heerlijke taart.
  • YouTube ster Don de Jong bezocht het WAKZ en nam zijn vlogcamera mee!
  • Twee is beter dan één! Ken je het liedje van Kinderen voor Kinderen? Tweeling zijn is toch heel bijzonder. We praten je er graag over bij.
  • Maar ook illusionist en arts (niet praktiserend) Victor Mids is in de studio te gast. Misschien ken je hem wel van het TV programma MINDF*CK. Hij legt uit wat illusie/verbeelding/magie voor een positief effect heeft op angst- en stressreductie bij en empowerment van zieke kinderen. Natuurlijk verzorgt hij een magisch optreden!
  • Tot slot maken we tijdens de uitzending fantastisch nieuws bekend!

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum. Het levert bijzondere zorg in alle levensfases van het kind (van conceptie tot en met puberteit) en is uitermate persoonlijk en hoog specialistisch op vier deelgebieden (Kindercardiologie, Neonatologie, Beenmergtransplantaties en Neurologie). De afgelopen jaren is het WAKZ grondig verbouwd om een zo kindvriendelijk mogelijke omgeving te creëren. De afdelingen Bos, Duin, Stad, Strand, Neonatologie en het Geboortehuis Leiden vormen nu samen één van de meest moderne en kindvriendelijke kinderziekenhuizen van Nederland.

Gepubliceerd: 15 juni 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×