Locatie:

deleidseburcht.nl

Aanvang:

Zaterdag 5 juni om 20.00 uur

Entree:

Vanaf 5,00 euro p.p.

Museumnacht Leiden

Museumnacht leiden combineert voor de 13e keer op rij cultuur en amusement op hoog niveau. In samenwerking met het platform deleidseburcht.nl zal er een online evenement plaatsvinden voor jong en oud. Deze editie zullen veertien deelnemende musea wederom alles uit de kast halen met verschillende workshops, muzikale acts, interactieve lezingen en nog veel meer! Door de avond heen kan er gewisseld worden tussen kanalen om zo optimaal te genieten van alles wat de musea bieden. Daarnaast kan je genieten van een heerlijk exclusief museumnacht biertje gebrouwen door brouwerij Leidsch Bier!
De Leidse Museumnacht is de enige in Nederland die door studenten in samenwerking met de musea wordt georganiseerd. De studenten zijn georganiseerd in Stichting Museumnacht Leiden. Vijftien gedreven studenten van de A.L.S.V. Quintus zijn onder andere verantwoordelijk voor de programmering, publiciteit en acquisitie.
Op de avond van 5 juni openen Hortus Botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Taalmuseum, Academiegebouw, Museum Het Leids Wevershuisje, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Rijksmuseum Boerhaave, Corpus, Biodiversity Center Naturalis en Museum De Lakenhal hun online deuren. In 2019 mocht de Museumnacht Leiden ruim 4300 mensen verwelkomen.

De ticketverkoop start op 5 mei. Het kaartje geeft toegang tot het online platform van de Leidse Burcht, waarop gewisseld kan worden tussen meerdere kanalen waar lezingen, workshops en optredens te zien zijn.

Gepubliceerd: 4 mei 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×