Locatie:

www.rmo.nl

Aanvang:

Dinsdag 8 juni om 20.00 uur

Entree:

Gratis

Verborgen wereld in de Noordzee: Doggerland

Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert een lezing over de verborgen wereld in de Noordzee: Doggerland. Tijdens de lezing gaat conservator Luc Amkreutz ruim één miljoen jaar de geschiedenis in. Hij vertelt over een van de meest bijzondere landschappen ter wereld en over de ongekende klimaatverandering waardoor Doggerland verdween.

Voor onze kust ligt het landschap dat vroeger een rivierdal was. 950.000 jaar geleden kwamen primitieve mensachtigen ook al in dit gebied. Tijdens ijstijden was het gebied een steppe. De moderne mens ontdekte na de laatste eindtijd Doggerland. Door de klimaatverandering was het fijn om daar te vertoeven. Door de klimaatverandering begon het water te stijgen daardoor verdween achtduizend jaar geleden Doggerland onder het water.

Gepubliceerd: 3 juni 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×