Locatie:

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
2312 CS Leiden

www.scheltemaleiden.nl

Wanneer:

Zaterdag 26 maart van 20.00 tot 23.30 uur

Entree:

Kosten 16,00 euro p.p.

Funked Up

Een avond met de nieuwste Leidse muziekacts en een Vlaamse headliner. Funk, soul, jazz, hip-hop, reggae en silent disco van Strik and Sidekick.

De muziekwereld heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown en dat blijkt uit 2 Leidse primeurs die Funked Up heeft gestrikt. De band Destructive Penguins bestaat dan weliswaar niet meer, maar oud-frontman heeft een indrukwekkend album geproduceerd en een daverende band samengesteld waarbij reggae & hip-hop centraal staan.

Nieuw is ook de funky formatie Sven Rozier Group. Deze Leidse drummer heeft in diverse formaties al honderden nationale en internationale optredens op zijn naam staan. De Sven Rozier Group focust zich vooral op jazzy funk en heeft onder andere de fameuze gitarist Lucas Meijers in de gelederen.

De avond wordt geopend door de jonge honden van The Backpockets. Deze veelal Leidse formatie houdt van groove met een randje en brengt op Funked Up een ode aan Vulfpeck en Stevie Wonder.

Headliner van deze editie van Funked Up is NAFT. Dit is een Belgische Brassband en brengt een eigenzinnige mix van house, techno en de betere beats. NAFT ontstond in de zomer van 2018 op de Gentse straatstenen. Sindsdien is de formatie aan een gestage opmars bezig in België en Nederland.

Het begint een traditie te worden: Strik & Strak die met hun grooves het Ketelhuis tot een dampende dansvloer transformeren met hun Silent Disco.  De basis van de gedraaide platen bestaat uit JB funk t/m  grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics.

Deze Funked Up wordt een avond vol geniale muzikanten en funky beats!

Gepubliceerd: 21 maart 2022



Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×