Shoot from the Hip

Shoot From the Hip is een rock ’n roll trio dat rockabilly in combinatie met surf en blues speelt. Grote voorbeelden hierbij zijn Gene Vincent, Elvis Presley, Chuck Berry, Eddie Cochran, John Lee Hooker en Johnny Burnette. De bandleden hebben een broertje dood aan overdadige elektronica; een basis drum kit, twee buizenversterkers, een contra(bas), een semi-elektrische gitaar en rock ’n rollen maar.
Gitarist en zanger Arti heeft met dit trio eindelijk zijn muzikale draai gevonden. Zijn buddy Robbert heeft hij enkele jaren geleden – met gepaste dwang – een basgitaar en later een contrabas (onmisbaar bij de echte authentieke rock ’n roll en rockabilly) in zijn handen gedrukt met de opdracht deze instrumenten onder de knie te krijgen.
Na een toevallige ontmoeting in een Leidse kroeg is vervolgens drummer Jeroen besmet geraakt met het rockabilly virus. Shoot From The Hip zag daarna snel het levenslicht, en optredens voor groot en klein publiek volgden.

Gepubliceerd: 1 juli 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×