Locatie:

Zwembad De Vliet
Voorschoterweg 6

Zwembad de Zijl
Paramaribostraat 66

www.leidsezwemwaterweek.nl

Aanvang:

Maandag 23 augustus

Einde:

Zaterdag 28 augustus

Entree:

Vanaf 3,50 euro p.p.

Leidse ZwemWaterWeek

Tijdens deze allereerste editie van de Leidse ZwemWaterWeek vinden verschillende zwemactiviteiten plaats die geschikt zijn voor jong en oud. Zo is er een Obstacle Swim, een Recreatieve Triatlon en de traditionele Zwemvierdaagse. Daarnaast worden er ook diverse demonstraties, clinics en workshops georganiseerd.

Het fundament van deze sportweek in het water is de traditionele Zwemvierdaagse die op 23 augustus om 19.00 uur van start gaat in Zwembad De Vliet. De Zwemvierdaagse bestaat uit het zwemmen van 10 baantjes van 50 meter in vier dagen tijd, waarna de deelnemers het traditionele zwemvierdaagse kruisje in ontvangst kunnen nemen. Iedere dag is er gezorgd voor entertainment rondom het pas gerenoveerde openluchtzwembad. Nadat de zwemvierdaagse deelnemers het bad verlaten hebben, is er vanaf 20.30 uur ruimte voor demonstraties en clinics.

Een andere activiteit is de Obstacle Swim. Deze vindt plaats in Zwembad De Zijl en start om 19:00 uur. De Obstacle Swim. is een stormbaan in het water die elke dag zwaarder wordt. Niet alleen als parcours, maar ook omdat de deelnemers per dag meer kleding aan moeten trekken. Hierdoor wordt het bereiken van het einde van de baan per dag iedere keer een grotere uitdaging.

Dagelijkse van 9.00 tot 13.00 uur vindt de Recreatieve Triathlon plaats. Deze wordt georganiseerd door Incluzio Leiden en is geschikt voor iedereen die wil bewegen door een combinatie van fietsen, lopen en zwemmen. Locatie van deze triathlon is Zwembad De Vliet.

Iedereen met minimaal met het zwemdiploma B is welkom om mee te doen aan de activiteiten. Voor de workshops is vooraf inschrijven verplicht.

De Leidse ZwemWaterWeek is een evenement georganiseerd door Stichting Sport in Beeld in samenwerking met de Gemeente Leiden, het Leids Sportakkoord en verschillende Leidse zwem- en watersport organisaties.

Gepubliceerd: 3 augustus 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×