Locatie:

Burcht van Leiden
Van der Sterrepad 5
2312 EK Leiden

www.fieldsofwonder.nl

Aanvang:

Zaterdag 11 september om 20.00 uur

Entree:

Kosten 15 euro per persoon

De PoëzieNacht

Een avond lang poëzie op de burcht met een grote verscheidenheid aan voordrachten om je volledig te laten omarmen door de reikwijdte van poëzie. Het programma zal bestaan uit Leidse, Nederlandse en internationaal gevestigde namen zoals Anton Korteweg, Tjitske Jansen, Dorien de Wit en Wout Waanders. Ook zullen de kandidaat-stadsdichters van Leiden zich deze avond komen presenteren aan het publiek.

Dit programma is gemaakt in samenwerking met stichting INDEX Poetry en stichting Leids Literair Landschap.

Op zaterdag 11 september, in de middag voorafgaande aan de Poëzienacht, kunt u uitgebreid het neusje van de zalm van Leids dichttalent komen beluisteren. De kandidaat-stadsdichters treden voor het eerst op en daarnaast is er de uitreiking van de studenten poëziewedstrijd ‘Lectori Salutem’. De winnaars brengen hun winnende gedicht ten gehore en de jury zal de keuze voor de winnaars toelichten.

Let op: dit is een uitgebreider programma dan wat er in de avond, tijdens de Poëzienacht te horen zal zijn. Dus mis het niet.

Toegang is gratis. Het programma start om 14.00 uur. Een gedeelte van het programma is Engelstalig.

Gepubliceerd: 3 augustus 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×