Locatie:

De Burcht van Leiden
Van der Sterrepad 5
2312 EK Leiden

www.fieldsofwonder.nl

Aanvang:

Vrijdag 10 september om 20.00 uur

Entree:

Vanaf 15,00 euro p.p.

De X-Nacht

Het dubbelconcert van U’Duet en Primos del Norte vormt de muzikale start van het Van RIJN Festival. Het staat garant voor een bijzondere avond met klanken uit de Arabische, Balkan en Flamenco muziek, evenals jazz, blues en folk invloeden. Een avontuurlijk programma in samenwerking met Podium De X.

Haytham Safia is een virtuoos op de Arabische luit, ook wel ud genoemd. Hij komt oorspronkelijk uit Palestina, maar woont al vele jaren in Nederland. Samen met de Soedanese percussionist Osama Mileegi vormt hij U’Duet. Safia werd vooral bekend als ud-speler in de ‘arabicana’-groep No Blues. Dat geeft al aan dat hij zijn inspiratie haalt uit verschillende culturen. Hoewel hij in de kern klassiek Arabisch musicus is, werken ook Blues, Balkan- en jazzinvloeden in zijn composities en muziek door.

Ook Osama Mileegi op percussie is een alleskunner. Hij studeerde af aan het Conservatorium van Khartoum in Soedan en heeft een fabelachtige techniek. Echt elke tik is raak. Hij speelt al jaren met Haytham Safia samen, onder meer in het al eerder genoemde No Blues.

De flamencogroep Primos del Norte bestaat uit Erminia Fernández Córdoba (zang), Arturo Ramón (gitaar) en Udo Demandt (percussie). Dit trio staat voor flamenco van hoge kwaliteit. Het repertoire bestaat uit eigen composities en traditionele flamenco. Hun optredens kenmerken zich door de genuanceerde muziek en de explosieve ritmische expressiviteit. Erminia Fernández Córdoba weet met haar prachtige stemgeluid het publiek altijd te beroeren. De flamenco van Primos del Norte spreekt direct tot het hart van het publiek, zonder omwegen.

Gepubliceerd: 29 juli 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×