Locatie:

Singelpark Leiden

www.singelpark.nl

Aanvang:

Vrijdag 17 september

Einde:

Zondag 31 oktober

Entree:

Gratis

International Photo Festival Leiden

Buitenexpositie van een nieuwe generatie internationale fotografen. Met bijzondere werk van eerdere Leidse Stadsfotografen en een fotowedstrijd onder Leidse jongeren met als thema: Stadsjungle.

Het International Photo Festival Leiden (IPFL) viert dit jaar zijn eerste lustrum. Zes weken lang is op de Singelparkroute in Leiden de gratis toegankelijke buitenexpositie te bezoeken van een nieuwe generatie talentvolle fotografen uit binnen- en buitenland.

Locatie: Ambachtsplein, Energie-, Huig-, Blekers-, en Ankerpark en Lakenplein, allemaal in het Singelpark.

Elke twee jaar organiseert het IPFL een fotowedstrijd onder pas afgestudeerde fotografen uit Europa. Voor deze lustrumeditie selecteerde de vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Philippien Noordam, 15 fotografen uit ruim 125 inzendingen. De Nederlandse fotograaf Jesper Boot, met zijn serie ‘Power’, werd unaniem verkozen tot winnaar van deze vijfde editie. De expositie van de 15 IPFL-Fotografen is te zien in het Huigpark en Blekerspark.

Speciaal voor de lustrumeditie is er een aparte expositie met oud en nieuw werk van Alumni IPFL-Fotografen, waaronder eerdere winnaars Renate Beense (2014), Alexander Krack (2015) en Saskia Aukema (2018). In de afgelopen jaren hebben deze lustrumfotografen zich verder ontwikkeld tot professioneel fotograaf, ieder met een eigen handschrift. De Alumni-expositie is te zien in het Ankerpark en Lakenplein

De Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) toont een selectie van hun beste foto’s, ingediend voor de Fotobondcompetitie 2021. Eerdere Leidse Stadsfotografen, waaronder Eelke Colmjon, Patricia Nauta en Monique Shaw, hebben een eigen expositie waarin zij oud en nieuw werk tonen. Daarbij organiseert Jongerenorganisatie STAD een fotowedstrijd onder Leidse jongeren, met als thema: Stadsjungle. De inschrijving sluit op 20 september 2021 om 23:59. De jury, met als voorzitter de Leidse fotograaf Alexander Schippers, maakt op 28 september de winnaar bekend. De exposities van de Leidse fotografen zijn te zien op een nog nader te bepalen locatie op de Singelparkroute in Leiden.

Tijdens het festival kan het publiek een stem uitbrengen. Welke van de 15 geselecteerde IPFL-Fotografen verdient dit jaar de publieksprijs? De winnende fotograaf ontvangt een geldbedrag van €500,- om te besteden aan de ontwikkeling van zijn of haar fotografie carrière. Deze prijs is een eerbetoon aan Hans Gillis, medeoprichter van het IPFL, die de eerste twee edities op de fotografiekaart zette.

De 15 fotografen van IPFL zijn:

Jesper Boot (winnaar)

Kristel ter Beek

Erik van Cuyk

David de Haan

Elena Helfrecht

Pascale Hustings

Tahné Kleijn Fotografie

Xenia Klein

Laura Koolen Photography

Yael Laroes

Julian Simon Pache

Sebastian Steveniers

Hristina Tasheva

Roosje Verschoor

Doro Zinn

Gepubliceerd: 31 augustus 2021

Ook in de agendaStudio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×