Locatie:

Gebr. de Nobel
Marktsteeg 8
2312 CS Leiden

www.gebrdenobel.nl

Aanvang:

Zaterdag 2 oktober om 19.00 uur

Entree:

Kosten 15,00 euro p.p.

Leidens Ontzet Live

Aan de vooravond van het ‘feest der feesten’ staan topbands als Gumbo Kings, Kiloknallers & Liquid Sun Orchestra op het podium. Het wordt een avond vol met rock, soul, blues, ska en funk.

Gumbo Kings
Gumbo Kings betrad afgelopen jaren de Nederlandse podia met hun knallende show vol Rhythm & Blues en Soul. Met dertig shows waren ze één van de meest succesvolle acts op het rondreizende festival Popronde. Begin 2020 presenteerde de band zich op het podium van NPO Soul & Jazz op Noorderslag. De band heeft een nieuwe EP en in het voorjaar verschijnt de single ‘I Wonder’.

Kiloknallers
De achtkoppige band neemt jong en oud mee op een vrolijke trip door de wereld van de Ska uit de jaren ’50 & ’60. Een feestje maken samen met je publiek, is hun devies. Ze wonnen dan ook de publieksprijs tijdens hun première op het Gouden Pet Festival 2018 in Leiden. Een maand later op het straatfestival in Alphen kregen ze de eerste prijs. In 2019 werden ze Nederlands Kampioen Straatmuzikanten en ontvingen ze daarnaast ook de allereerste Chuck Deely Award op The Streets of Chuck Deely Festival in Den Haag. Daarop volgden vele optredens, waaronder het Word Port Busker Festival, Nacht van de Kaap, Hutspot Alley, O’Nine Festival en Knapsack Festival.

Liquid Sun Orchestra
Liquid Sun Orchestra is een swingende mix van Afrobeat, jazz, funk, soul, dub en reggae. De Nigeriaanse grootmeester Fela Kuti is de rode draad in de opzwepende muziek uit de verschillende windstreken. Met hypnotiserende ritmes, vurig kopergeluid en krachtige vocals speelde deze kleurrijke band al op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam, Zwarte Cross, Houtfestival Haarlem, Soulfest Antwerpen, Peel Slow & See festival, Leids Jazz Festival, Werfpop, Gentse Feesten en het Surfana Festival.

 

 

Gepubliceerd: 22 september 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×