Aanplanten groen Garenmarktplein. (Foto: Gerry van Bakel).
Locatie:

Theehuis Noord
Joost Vervoornpad 1
Leiden

Wanneer:

Vrijdag 9 december van 15.30 tot 17.30 uur

Entree:

Gratis

Gemeentegroen of gemeenschapsgroen?

Bent u buurtbewoner, raadslid, plantenliefhebber, groenbeheerder, geveltuinier of op een andere manier geïnteresseerd in hoe we in Leiden omgaan planten die niet in iemands tuin staan maar in de openbare ruimte? Dan bent u van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

U kunt luisteren naar en in gesprek met Anne Marie van Dam, expert op het gebied van bodem, en Rini Biemans, van Creatief Beheer, die een inspirerende kijk heeft op het ecologisch beheren van groen in de openbare ruimte. Anne Marie van Dam is bodemkundige en een enthousiaste tuinier. Rini Biemans noemt zichzelf de Stadsdokter en werkt in Rotterdam.

Voorbeeld
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Rekenkamer Leiden & Leiderdorp, de commissie van onafhankelijke onderzoekers voor de gemeenteraad. De Rekenkamer doet op dit moment een kort onderzoek naar de manier waarop de gemeente Leiden planten kiest en beheert. Op welke manier houdt de gemeente rekening met duurzaamheid, onderhoud op langere termijn en ook wat mensen mooi vinden?

Als voorbeeldproject is de brug over de Willem de Zwijgerlaan bij de Tuin van Noord gekozen. Tijdens de bijeenkomst presenteren de onderzoekers hun voorlopige resultaten. En ze zijn benieuwd naar de eerste reacties.

Aanmelden
Omdat de ruimte niet heel groot is, graag aanmelden. Dat kan bij Esther Loozen, via de mail rekenkamer@leiden.nl of telefonisch 06 434 86 720.

Gepubliceerd: 28 november 2022



Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×