Werk van Georges Villa. (Foto: PR)
Locatie:

Sterrentuin
Van Diepeningenlaan 110
Leiderdorp

Wanneer:

6 maart t/m 7 april

Entree:

Gratis

Een kleine tentoonstelling van het werk van Georges Villa

De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) organiseert een kleine tentoonstelling van het werk van Georges Villa (1883 – 1965). Villa was een bijzonder productieve Franse kunstenaar, die in de eerste helft van de 20e eeuw onder meer zeer veel portretten en karikaturen maakte. Het tentoongestelde werk is afkomstig uit de selectie van prof. Dick de Boer.


Dick de Boer over Georges Villa en de expositie in de Sterrentuin

Geboren als zoon van een Franse generaal besloot Vila al snel schilder te willen worden. Hij portretteerde de Europese elite van zijn tijd. Er is nauwelijks een Franse arts, toneelspeler, kunstenaar of schermer uit het Interbellum te vinden van wie hij geen karikatuur tekende.

Lezing
Op vrijdag 17 maart (14.00 – 15.30 uur) verzorgt Dick de Boer een lezing over Villa in de Sterrentuin onder de titel ‘Montmartre a chanté – Het bruisende leven van de Franse piloot, karikaturist, schilder Georges Villa’. Daarin vertelt Dick de Boer hoe hij Georges Villa op het spoor kwam en geeft hij een overzicht van het werk van Georges Villa, waaronder een verrassende Nederlandse connectie.

Belangstellenden dienen zich voor de lezing aan te melden bij de LVU via de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl of met een mailbericht aan info@volksuniversiteitleiderdorp.nl. Toegang is dan 15 euro.

Gepubliceerd: 5 maart 2023



Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×