Harm Peter Smilde (Foto:PR)
Locatie:

Hooglandse Kamer, Hooglandse Kerkgracht 58, Leiden

Wanneer:

Zaterdag 25 november van 16.00 tot 17.30 uur

Entree:

Gratis / vrijwillige bijdrage

Muzikale lezing 'Kamermuziek': Harm Peter Smilde over Bob Dylan

Bob Dylan (1941) is ruim zestig jaar artiest en heeft tientallen albums gemaakt. Al net zolang is hij een splijtzwam voor critici en publiek. Die zijn decennialang geregeld met en bij hem weggelopen. Dylan roept een bijna bijbelse scheiding der geesten op tussen mensen die in Bob geloven en mensen die dat niet doen.

Toch zal Dylan zonder twijfel de geschiedenis in gaan als de Shakespeare van nu: zijn oeuvre is tijdloos, dat zal vriend en vijand na zijn overlijden – want hij is sterfelijk – erkennen. Wat zit er precies in zijn liedjes en teksten dat ze ‘van alle tijden’ maakt? Hoe komt het dat zijn werk opeenvolgende generaties aanspreekt, ook nu nog? En waar komt het door dat vrijwel elke liefhebber van Dylans werk een eigen versie van de meester heeft?

Juist daarom vond journalist, schrijver en muzikant Harm Peter Smilde (1996) het interessant mensen de vraag te stellen: waar ben jij in je leven en hoe ben je daar gekomen met de songs van Dylan? Dat werd het boek ‘How does it feel? Leven met Bob Dylan’. In 26 dialogen met onder meer Saskia de Coster, Ernst Jansz, Raymond van het Groenewoud, Diana Ozon en Lucky Fonz III neemt Smilde de lezer mee in zijn zoektocht naar de vele facetten van Bob Dylan.

Ook bij KAMERMUZIEK is volop ruimte voor dialoog, vragen en interactie. En Harm Peter Smilde neemt ook zijn gitaar mee. Meer informatie: www.hooglandsekamer.nl

Gepubliceerd: 19 oktober 2023Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×