De Leidse stadsdichter Zoë van de Kerkhof droeg dit weekend in Oxford enkele gedichten voor in het Engels. (Foto/video: Chris de Waard).

Leidse stadsdichter maakt furore in Oxford

Op uitnodiging van de stedenband Leiden – Oxford reisde de Leidse stadsdichter Zoë van de Kerkhof eind vorige week af naar het Engelse Oxford. Daar droeg ze enkele gedichten voor ter ere van het 400-jarig bestaan van de University of Oxford Botanic Garden and Arboretum. Ze deed dat in het Engels en dat was nog best een uitdaging vertelde Van de Kerkhof dinsdagavond in het radioprogramma De Avond van Sleutelstad.

“Ik kwam er al snel achter dat een gedicht in het Engels maken echt iets heel anders is dan in het Engels met iemand praten”, vertelt de goedlachse Zoë op het binnenplein bij de Sleutelstad-studio. De uitzendingen vonden in verband met de hoge temperatuur buiten plaats. Na weken vooronderzoek, zette Zoë haar gedichten in het Engels op papier. “Ik heb me laten inspireren door de hortus Botanicus Leiden”, vertelt ze.

De Leidse stadsdichter moest even zoeken naar de beste aanpak. In eerste instantie leek het logisch om de gedichten eerst in het Nederlands te maken en die dan te vertalen. “Maar dat bleek niet te werken, dus uiteindelijk heb ik ze toch meteen in het Engels gemaakt.”

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×