Docu-film 'Stromingen'

Op 2 augustus 2020 was het precies 400 jaar geleden dat de Pilgrims vanuit Delfshaven – via Engeland – naar Amerika voeren om daar hun eigen geloofsgemeenschap in te richten. Vierhonderd jaar na deze reis organiseren Amerika, Engeland, de Native Nations en Nederland gezamenlijk een internationale, inclusieve herdenking. De docu-film Stromingen maakt daar deel van uit.

Holland was altijd al een plek waar stromen samenkomen: letterlijk en figuurlijk. Als delta, met de wereld verbonden door waterwegen, komen hier al eeuwenlang stromen van goederen, mensen, ideeën samen. In de docu-film reizen we mee met de Pilgrims op hun eerste etappe dwars door het Hollandse landschap, van Leiden naar Delfshaven, om vanuit daar de wereld over te gaan.

Middels virtual reality (VR) maakt Stichting Verborgen Stad het mogelijk om je terug te wanen in de tijd. Verschillende locaties in Leiden, langs de Vliet en Delfshaven zijn digitaal gereconstrueerd. Op deze locaties vinden gesprekken plaats tussen verschillende specialisten over de welvaart en armoede, de handel via de trekvaarten, het landschap, de grote hoeveelheden migranten en vluchtelingen, de etenswaren en ziektekiemen van over de hele wereld, de boeken uit heel Europa die hier werden gedrukt, de vrijdenkers én scherpslijpers die hier hun heil zochten.

Programmamakers:
Stichting Verborgen StadStudio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×