Rol van wijkverenigingen in Leiden

In Leiden worden wijken, buurten en straten vertegenwoordigd door 36 wijkverenigingen. Uit onderzoek van Sleutelstad blijkt dat lang niet iedereen de eigen wijkvereniging kent, terwijl ze zich juist vaak actief mengen in de lokale politiek en proberen om mensen in de wijk met elkaar te verbinden. Welke rol hebben wijkverenigingen in de stad en hoe proberen ze de belangen van hun bewoners te vertegenwoordigen?

In dit televisieprogramma komen de verschillende kanten van een wijkvereniging aan bod: wat gebeurt er op sociaal vlak? Hoe mengen de verenigingen zich in de lokale democratie? En wat gebeurt er als het vertrouwen in het stadsbestuur wordt opgezegd? Ook gaan we terug naar waar het ooit begon: het Leiden van de middeleeuwen.

Dit programma is onderdeel van een onderzoek naar wijkverenigingen in Leiden, uitgevoerd door journalisten Reanne van Kleef en IJsbrand Terpstra. Het Leids Mediafonds stelde een subsidie beschikbaar waar naast drie artikelen ook dit televisieprogramma mede door is gefinancierd.

Programmamakers:
IJsbrand Terpstra & Reanne van Kleef

Bekijk de video's van Rol van wijkverenigingen in LeidenStudio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×