Marokkaanse poëzie op Vrouwendag

‘De architect van de samenleving”, zo luidt de titel van een gedicht, dat ter gelegenheid van de Internationale en Multiculturele Vrouwendag 2002 bij de Marokkaanse vereniging Moultaka op vrijdag 8 maart om 19.30 uur zal worden gehouden. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de poëzie avond zal een aantal Marokkaanse en Arabische dichters hun kunsten voordragen aan het publiek. Zij zullen vooral aandacht besteden aan de positie van de vrouw. Voor Moultaka is het van groot belang dat de positie van de migrantenvrouwen verder verstevigd wordt binnen de Leidse beleidskaders en vooral binnen het Leidse GSB. De aandacht moet vooral gaan naar de meiden, een meestal vergeten groep. Het is een doelgroep die voor vele voorzieningen onzichtbaar is. Moultaka is al enige tijd bezig om meer vrouwen binnen haar stichting te krijgen, zowel als bestuurder als vrijwilliger. Onlangs heeft Moultaka een onderzoek laten uitvoeren of Marokkaanse jongeren wel behoefte hebben aan vrijwilligerswerk. Daaruit blijkt dat juist onder meiden de behoefte veel groter is dan onder de jongens. Dat is een ontwikkeling waar de Stichting Marokkaanse Unie “Moultaka” op wil inspelen. Het onderzoeksrapport is opvraagbaar via info@moultaka.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×