Aanhouding na poging tot doodslag

Na een verkeersruzie is zaterdagmorgen een 28-jarige man uit Waddinxveen op de Wiite Singel met zijn auto op een groepje fietsers ingereden. Dit gebeurde rond 02:00 uur `s nachts. De auto was het groepje al eerder rakelings gepasseerd en hierover ontstond de ruzie. De man zat samen met zijn 25-jarige broer in de auto. Na een woordenwisseling reden ze door, maar even later keerde de man zijn auto en reed vervolgens op de fietsers in. Zonder te stoppen, lieten ze de fietsers gewond achter.

Drie fietsers; een 22-jarige vrouw uit Leiderdorp, een 34-jarige man uit Leiden en een 25-jarige vrouw uit Leiden, werden met ambulances naar het LUMC gebracht. Bij de 25-jarige vrouw werd geen ernstig letsel geconstateerd. Ook de man heeft slechts licht letsel aan zijn benen. De vrouw uit Leiderdorp heeft haar bovenbeen gebroken. Met behulp van het kenteken wist de politie al snel de bestuurder en zijn bijrijder te achterhalen. Beiden zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×