Fenna Vergeer in Tweede Kamer

De Leidse Fenna Vergeer is gisteren verkozen tot Tweede Kamerlid voor haar partij, de SP. Vergeer is nu nog lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Ze staat op nummer 8 op de lijst van de SP. De partij haalde negen zetels. Fenna Vergeer is de vrouw van Cor Vergeer die jarenlang de SP in de Leidse gemeenteraad vertegenwoordigde en zich bij de verkiezingen van 6 maart niet meer herkiesbaar stelde.

PvdA-kamerlid Gerritjan Van Oven uit Oegstgeest keert niet meer terug in de Tweede Kamer. De PvdA verloor fors en komt nu uit op 23 zetels. Van Oven staat op de 29e plaats. Van Oven zat de afgelopen vier jaar in de Tweede Kamer. Leidenaren Willem Vermeend en Thom de Graaf zijn (uiteraard) wel opnieuw verkomen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×