Floraconcerten 2002 in de Leidse Hortus Botanicus

De Floraconcerten vormen een jaarlijks in de Hortus botanicus Leiden terugkerend muzikaal evenement dat zich afspeelt in de monumentale omgeving van de Oranjerie. Zowel het publiek als de musici appreciëren de bijzondere sfeer van deze middagconcerten. De Floraconcerten bieden ruimte voor muziek uit alle tijden wat ook blijkt uit het programmaoverzicht.

De titel van de Floraconcerten 2002 is ‘Hortus romanticus’. Alle concerten staan in het teken van de romantiek: gewonnen en verloren liefde in een tuin, bloemen die herinneren aan een geliefde, een verliefde kok op zoek naar toverkruiden, de romantiek van Peters garten met zijn bijzondere oude rozensoorten. De Floraconcerten 2002 beloven wederom een bijzonder muzikaal evenement te worden. De programmering is dit jaar voor het eerst gesplitst in twee concerten vóór, en twee concerten ná de zomer. Zo blijft de betovering van ‘Hortus romanticus’ zachtjes in de Leidse Hortus achter als iedereen op vakantie is en wordt er vast een laagje romantiek om de Oranjerie gesponnen voor de maand september. Kort overzicht alle concerten die dit jaar gegeven gaan worden: Zondag 2 juni Meine Liebe ist Grün Liederenrecital door Ken Gould/bariton met begeleiding van Jeroen Sarphati op piano. Zondag 9 juni Peters’ Garten Muzikale impressie van een wonderbare tuin in Saxsdorf/BRD. Muziek Burkhardt Söll op teksten van Manuela du Bois-Reymond. Barbara Ochs/ zang, Friederike Wiechert/dwarsfluit, Juliane Tief/gitaar, Lutz Wagner/cello. Zondag 8 september Bloemensoep Muziektheater voor kinderen vanaf 5 jaar. Masterchef Jacques Puree is op zoek naar een wonderkruid voor in een heel bijzondere soep. Koksmaat Jasmijn zet de keuken op zijn kop. Idee en muziek: Burkhardt Söll (Stichting Made in Leiden). Uitvoering en productie: Theater Popject, Leiden. Zondag 15 september “De besloten tuin” Liederenrecital door Sylvia Schlüter/alt-mezzo met begeleiding van Elisabeth van Malde/piano. Naast werk van onder andere Brahms vormt een belangrijk onderdeel van het recital de uitvoering van “Le jardin clos” van Gabriel Fauré. Aanvang alle concerten beginnen om 14.30 uur Waar in de Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden Kaarten 8,- euro (incl. entree) Voorverkoop start vanaf 1 mei 2002. Waar Hortus botanicus Leiden Adres Rapenburg 73, Leiden tel. 071 527 7249 Hortus Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×