Cactusbeurs in de Leidse Hortus

Zaterdag 8 juni wordt in de Wintertuin van de Hortus botanicus de Cactusbeurs gehouden. Van 10-17.00 uur kan men kennismaken met de wonderlijke wereld van cactussen en vetplanten. Leden van de Vereniging Succulenta zijn aanwezig om informatie te geven over kweek en verzorging van deze bijzondere planten.

Aan de ene kant zijn cactussen de ideale planten ‘om te vergeten’, aan de andere kant zijn het planten die juist weer een heel bijzondere manier van verzorging nodig hebben. Ze komen immers voor in gebieden met uitzonderlijke klimatologische omstandigheden zoals woestijngebieden waar het extreem droog kan zijn. Maar ook cactussen willen wel een beetje water, alleen moet je wel precies weten wanneer. De aanwezige cactusmannen (want cactussen kweken lijkt een typische mannenaangelegenheid te zijn) weten van hoed en rand en geven hun kennis graag door. Er kunnen ook planten gekocht en geruild worden. Wie weet is het bezoek aan de Cactusbeurs het begin van een passionele ‘prikkelende’ plantenrelatie. De entree tot de Hortus en de cactusbeurs is (alleen) op zaterdag 8 juni gratis! Het hele weekend van 8 en 9 juni bruist het van de aktiviteiten in en om de Hortus: van cactussen tot bijen, rozen en een heel bijzonder, maar reeds uitverkocht Floraconcert. Op zaterdag 8 juni wordt op de Sterrenwachtlaan achter de Hortus door de Leidse Imkersvereniging de 26ste Bijenmarkt georganiseerd. Zondag 9 juni is er om 12.00 uur een wandeling over de rozenfamilie in de Hortus en ’s middags vindt om 14.30 uur het tweede Floraconcert van dit jaar plaats (Peters Garten op muziek van Burkhardt Söll). Een echt Hortus-zomer weekend!

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×