Arrestaties bij actie Eurodusnie

Zondagavond organiseerde de Directe Actie Groep (DAG) van Eurodusnie een actiefeest op de Burcht in Leiden. Het feest was bedoeld als actie tegen het beleid van de gemeente Leiden. Jongeren en daklozen die bij de Burcht rondhangen of alcohol nuttigen, worden verwijderd. De actiegroep wilde met de actie bereiken dat “de toegankelijkheid van publieke ruimtes behouden blijft en zodoende niet verder in het geding komt”. De actie kan worden geplaatst in een bredere strijd voor behoud van niet-commerciĆ«le ontmoetingsplekken, aldus Eurodusnie in een persbericht.

Om kwart voor twaalf sommeerde de politie de aanwezigen om onmiddellijk het park rondom de Burcht te verlaten. Volgens Eurodusnie werd iedereen vervolgens hardhandig en op gewelddadige wijze verwijderd uit het park. “Hierbij werden mensen die rustig weg wilden komen, door de politie geslagen, geschopt en geduwd. Ook werden er mensen zonder reden en op buitengewoon agressieve wijze gearresteerd”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×