25 Jaar Wijkvereniging Pancras-West

Dit jaar viert wijkvereniging Pancras-West haar vijfentwintig jarig bestaan. In de wijk wonen diverse musici. Ook in het verleden hebben tal van componisten en musici in Pancras-West gewoond of gewerkt. Vanuit dit gegeven oganiseert de wijkvereniging een uniek concert in de Hooglandsekerk op vrijdag 21 juni, om 20 30 uur. Uitgevoerd worden werken van componisten, die allemaal een relatie met Pancras-West hebben, zoals van de organist van de Hooglandsekerk Cornelis Schuyt, de dirigent van het Weeshuiskoor Friedrich Christian Ruppe en de hersteller van het kerkorgel Jean Baptist Verrijth. Het hart van het concert wordt gevormd door een wereldpremière!

Uitgevoerd worden muzikale liederen van Huub de Vriend, die speciaal voor dit concert in opdracht van de wijkvereniging gecomponeerd zijn op de in Pancras-West aanwezige muurgedichten van de Stichting Tegen-Beeld. De liederen worden gezongen door Carolien Devilee, begeleid door o.a. de componist. De muurgedichten zijn een uniek Leids verschijnsel, dat hiermee een extra dimensie krijgt. Aan het concert werken verder mee het Pancras Consort o.l.v. de dirigent Hans Brons, de saxofonist en fluitist Pieter de Mast, de celliste Hieke van Hoogdalem, de fluitiste Berdien van Bemmel en de organist Theo Visser. Ook al deze uitvoerenden hebben een relatie met Pancras-West.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×