Mogelijk werd de VVD geinspireerd door deze Al-Qaeda gevangenen op Cuba.

VVD: Leidse criminelen herkenbaar maken

Leidenaren die zich schuldig maken aan kleine criminaliteit zoals het stelen van een autoradio of het plegen van inbraken moeten een taakstraf krijgen waarbij ze als crimineel te kijk worden gezet. Dat idee lanceerde fractievoorzitter Leendert de Lange dinsdagavond in de gemeenteraad.

Volgens de Lange zouden vooral de zogenaamde veelplegers, mensen die keer op keer de fout in gaan, hiervoor in aanmerking komen. Deze `kleine criminelen` zouden bijvoorbeeld een taakstraf op straat of in een park moeten ondergaan, terwijl ze ter herkenning verplicht een oranje overall aanhebben. De VVD verwacht vooral veel van de afschrikwekkende werking van een dergelijke maatregel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×