Actievoerder klaagt agent aan

Een van de actievoerders van Eurodusnie die begin juni enkele klappen met een wapenstok kreeg bij de ontruiming van een demonstratie op de Burcht, heeft een klacht ingedend wegens mishandeling. Justitie heeft de actievoerder een boete van 490 euro opgelegd wegens verzet bij zijn arrestatie en het zonder toestemming demonstreren.

In een reactie aan justitie schrijf actievoerder van Duin: “Het schijnt dat in sommige dictaturen pa en ma de rekening opgestuurd krijgen van de executiekosten van hun eigen zoon. Heeft nu zich hierdoor soms laten inspireren?” Op de website van Eurodusnie staat een uitgebreid overzicht van de gebeurtenissen rond de demonstratie. Ondermeer een afschrift van het politierapport en de reactie van Eurodusnie zijn op de site na te lezen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×