Fietstocht langs de oevers van de Rotte

Zondag 1 september organiseert de Fietsersbond een fietstocht naar het waterrijke gebied de Rottemeren. De fietstocht gaat door de polders rond Zoeterwoude, Benthuizen en Moerkappelle.

Via onder andere oude kerkenpaden leidt de route langs de rivier de Rotte. Op de terugweg wordt er langs de karakteristieke boerderijen van het buurtschap Weipoort gefietst. De tocht is ongeveer 60 kilometer en onderweg is er aandacht voor de geschiedenis van het landschap, zoals de ontginning van de veengronden. De Fietsersbond afdeling Leiden komt op voor de belangen van fietsers. Het gaat daarbij om de veiligheid van fietsers, goede fietsverbindingen en voldoende voorzieningen voor fietsers. Iedereen die zich betrokken voelt bij de belangen van fietsers in de gemeente Leiden kan zich voor de fietstocht aanmelden via leiden@fietsersbond.nl of bij Elsbeth Klink tel. 5133674. De start is om 10.00 uur aan de achterzijde van station Leiden Centraal.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×