"Leiden moet staat voor rechter slepen"

De gemeente Leiden moet de Staat der Nederlanden voor de rechter slepen als de plannen van minister Nawijn worden omgezet in wetgeving en Leiden gedwongen wordt uitgeprocedeerde asielzoekers aan hun lot over te laten. Dat vindt GroenLinks-raadslid Gerard van Hees. Eerder liet ook oud-wethouder Jan Laurier, eveneens GroenLinks, zich in soortgelijke bewoordingen uit.

“Als gemeente heb je een zorgplicht en dat betekent dat je uitgeprocedeerde asielzoekers niet zomaar op straat kan zetten”, aldus de twee raadsleden. In Leiden worden uitgeprocedeerde asielzoekers onder bepaalde omstandigheden opgevangen, hoewel ze daar formeel geen recht op hebben. Het gaat dan om de zogenaamde `schrijnende gevallen`. Leiden staat in dat beleid overigens niet alleen. Nog zo`n 30 andere gemeenten in Nederland vangen ook uitgeprocedeerde asielzoekers op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×