Commisaris de Meij (re) licht de omzetting van OC naar AZC toe in de commissie Bestuur & Veiligheid.

Overgang OC Nieuweroord naar AZC kost 14 agenten hun baan

Met de omzetting van het opvangcentrum voor asielzoekers (OC) Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg naar een asielzoekerscentrum (AZC) vervallen ook de 14 politiebanen die aan de OC-status van Nieuweroord waren gekoppeld. Tien plaatsen worden nu al niet meer ingevuld, de overige vier formatieplaatsen vervallen per 1 januari 2003. Dat zegt commissaris de Meij van de politie Leiden/Voorschoten. Per 1 januari komen er vervolgens twee of drie extra agenten bij. Dat is het aantal agenten dat bij een AZC van de omvang in Leiden hoort.

De Meij is niet bang voor grote problemen nu het aantal agenten per saldo met 11 of 12 daalt. “Bij de nieuwe status horen ook andere taken, die kosten minder tijd”. In een AZC blijven de mensen veel langer dan in een OC, waardoor veel minder intakegesprekken gevoerd hoeven te worden. Een aantal andere taken wordt niet door de politie uitgevoerd.

Burgemeester Lemstra wil toch graag meer informatie over de omzetting. De Meij kondigde daarop aan met een memo te komen, waarin alle veranderingen nogeens op een rij worden gezet.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×