Het Nationaal Filharmonisch Orkest en Koor van Moldavië.

Carmina Burana in Stadsgehoorzaal

Het Nationaal koor en orkest van Filarmonica “Moldava”uit Iasi, Roemenië voert zondagavond 27 oktober in de Stadsgehoorzaal Leiden de Carmina Burana van Carl Orff uit o.l.v. dirigent Alexandru Lascae.

De Carmina Burana is van oorsprong een verzameling dertiende eeuwse Latijnse vagantenpoëzie genoemd naar de vindplaats, de abdij van Benediktbeuren. Carl Orff maakte een selectie uit de liederen en componeerde er muziek bij, die in een geheel eigen, niet middeleeuwse stijl getoonzet is.

De Carmina Burana is een van de populairste klassieke werken ooit geschreven. De ‘lichtzinnige’ middeleeuwse teksten zijn door Orff op onnavolgbare wijze op muziek gezet, waarbij de ongebreidelde levenslust die ook uit de teksten spreekt van de partituur af spat! Zowel de teksten als de uitzonderlijke orkestratie zijn uiterst interessant en rijk aan humor. De proloog, het magistrale koorwerk Fortuna Imperatrix Mundi, is tevens het slotkoor. In de uitvoering van dit oratorium moet een groot koor en orkest worden ingezet, maar liefst 135 artiesten zullen bij deze uitvoering betrokken zijn. Solisten zijn: Elena Gherman, sopraan; Valentin Racoveanu, tenor en Gianni Brad, bariton.

Alexandru Lascae is de vaste gastdirigent van het ruim zestig jaar oude orkest en koor. Hij leidt al vijf jaar bijzonder succesvolle en uitverkochte concerten, mede door zijn perfecte keuze van de solisten. Hij leidt onder andere het Arion Ensemble, het Brabants Kamerorkest en is gastdirigent van het Residentie Orkest, waaraan hij vele jaren als concertmeester verbonden was.

Voor de pauze worden gespeeld en gezongen de ouvertures van:

La Gaza Ladra van G. Rossini

Nabucco van G. Verdi

Die Lustige Weiber von Windsor van O. Nicolai

Russlan en Ludmilla van M. Glinka

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60. Voor telefonische reserveringen kunt u bellen naar de kassa, telefoonnummer: 071-5131704. De kassa is tijdens werkdagen geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, (donderdag tot 21.00 uur) en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt de kaarten ook bestellen via onze internetsite: //www.stadsgehoorzaalleiden.nl/. Kaarten kosten € 25,00 per stuk. CJP-pas houders betalen € 20,00.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×