Zaterdag Open Dag Chemie

Zaterdag zetten in heel Nederland bedrijven en instellingen die met chemie werken hun deuren open. U kunt gaan kijken op plaatsen waar u normaal nooit komt. In deze regio doet Ondeo Nalco mee aan de Open Dag Chemie. Sinds 1978 organiseert de Stuurgroep Open Dag Chemie elke twee jaar de nationale Open Dag Chemie. Op deze dag zetten chemische bedrijven en instellingen hun deuren open voor het publiek met als doel te laten zien welke rol de chemie speelt in het dagelijks leven.

Een paar voorbeelden: het water dat uit de kraan komt, wordt met behulp van chemie gezuiverd en gecontroleerd; fietsbanden zijn minder vaak lek dankzij een chemische bewerking; als je ziek bent, wordt er een diagnose gesteld met de hulp van chemie en de genezing wordt bevorderd en bewaakt door de chemie; kinderen worden ingeënt met chemische producten tegen ziektes die vroeger dodelijk waren; het rijzen van brood door gist is een chemisch proces; een skateboard, een auto, een CD, een computer, een glas, tandpasta, kunststof kozijnen, asfalt, vloerbedekking, boeken en kranten… allemaal producten die niet zouden bestaan of er heel anders uit zouden zien zonder de chemie.

Zoeken op deelnemers aan de Open Dag Chemie kan hier

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×