Burgemeesterschap sluitstuk Groen's carriëre

Een burgemeesterspost na een lange carriëre in het bedrijfsleven en later in de politiek. Het is het ideale sluitstuk voor elke bestuurder en Harry Groen kreeg het op de valreep voor elkaar. De 58-jarige burgemeesterskandidaat kan gezien zijn leeftijd slechts één periode burgemeester blijven. Als hij 65 wordt, moet hij met pensioen.

Bij de eerste bekendmaking na de sluiting van de solliciatieperiode werd er algemeen vanuit gegaan dat om die reden één kandidaat sowieso al zou afvallen. Leiden heeft een onrustige bestuurlijke periode achter zich en een burgemeester die maar één termijn kan aanblijven draagt niet bij aan de noodzakelijke rust, zo was de redenering. Door gebrek aan kwaliteit bij de andere 10 kandidaten (één trok zich zelf tijdens de procedure terug) - het zal je maar gezegd worden als oud-burgemeester of oud-wethouder – is uiteindelijk toch de keuze gevallen op de kandidaat die vooraf de minste kans leek te hebben.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×