Groen tekende eigen declaratie niet zelf

Harry Groen heeft bij de Leidse vertrouwenscommissie ontkent dat hij zijn eigen declaratie bij Omniworld in Almere aan zich zelf heeft overgemaakt. Groen vervulde een dubbele positie bij het sportcomplex; hij was er zowel voorzitter van de raad van commissarissen als plaatsvervangend directeur. Daardoor was hij weliswaar in de positie zijn eigen declaratie te ondertekenen, maar daar zou geen sprake van zijn geweest.

Volgens Conny Broeyer, voorzitter van de vertrouwenscommissie, heeft Groen ‘open’ over de declaratiekwesties gesproken. De gewraakte halfjaarlijkse declaratie zou Groen niet zelf aan zich zelf hebben overgemaakt, maar deze zou door iemand anders zijn ondertekend. Broeyer: ‘De informatie die we daarover hebben gekregen, bevestigt zijn verhaal.’

Als Groen inderdaad niets te verwijten valt, is ook een deel van de kritiek op de kandidaat-burgemeester mogelijk overtrokken. Bij een eerdere declaratie-affaire, in Amsterdam, trad Groen zelf terug, hoewel de gemeente toen al had vastgesteld dat hem niets te verwijten viel.

Groen heeft zelf altijd alle beschuldigingen ontkend. Volgens hem is alle ophef een hetze tegen zijn persoon. “Er zijn geen declaratieverhalen, er zijn alleen krantenverhalen,” zo reageerde Groen eerder op de berichten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×