ME ingezet in Stevenshof

Net als in de nacht van maandag op dinsdag is het vannacht opnieuw erg onrustig geweest in Leiden-West. Rond 01:30 uur kwam het op het Alexandrine Tinneplein tot een confrontatie tussen jongeren en de politie. Op het moment dat de Mobiele Eenheid zich daar in linie opstelde, verbeterde de situatie. Uiteindelijk hoefde de ME niet echt in actie te komen. In totaal werden er zeven aanhoudingen verricht wegens vernielingen, vechtpartijen en een bedreiging.

Op de Dobbedreef hield de politie om 00:30 uur een 22-jarige Leidenaar en een 15-jarige jongen uit Zeist aan. Zij worden verdacht van het vernielen van een auto op het Alexandrine Tinneplein. Een 16-jarige Leidenaar is rond 01.30 uur aan de Groenrand aangehouden op verdenking van het vernielen van ruiten van een winkelcentrum. Toen tegen 02:00 uur een groep jongeren stenen naar de politie gooide, werd een 16-jarige jongen uit Leiden aangehouden. Op de Dobbedreef werd een 20-jarige vrouw aangehouden vanwege belediging van agenten. Een 18-jarige Leidenaar is rond 2.15 uur aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij een vechtpartij en een vernieling op de Dobbedreef.

Op de Dobbedreef is om 05:15 uur een 42-jarige man aangehouden nadat hij twee andere mannen met een gasdrukpistool had bedreigd. De bedreigde mannen moeten nog aangifte doen. Ruzie om een relatie is vermoedelijk de aanleiding geweest.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×