Natuurwandeling in Leidse Hout

In de winter is er veel te zien en te beleven in de natuur. Daarom is in de Leidse Hout door de afdeling Natuur- en Milieueducatie (NME) van de gemeente een natuurpad uitgezet. De route is geschikt voor iedereen. In het pad is ook een bewegingsopdracht opgenomen om de bloedsomloop te stimuleren. Het winterpad kan nog tot begin maart gelopen worden.

De route wordt aangegeven met houten palen met een gekleurde band. De bezoeker krijgt een bundel mee met verhaaltjes en opdrachten waarvan de nummers corresponderen met de genummerde palen in het bos. Ook een tas met een boomhoogtemeter, een gebruiksaanwijzing, een centimeter en een knoppentabel hoort bij de uitrusting.

Het natuurpad is te lopen tot begin maart, op de momenten dat het activiteitencentrum ‘Het Koetshuis‘ geopend is. Openingstijden zijn elke zondag van 14.00-16.00 uur en elke woensdag van 13.00-16.30 uur; en op weekdagen als de vlag uithangt.

Omdat de spullen die bij de tocht horen ook weer terug moeten, worden deelnemers op zondagen verzocht om tussen 14.00 en 14.30 uur met het natuurpad te starten. En op woensdagen tussen 13.00 en 15.00 uur. Het Koetshuis is gelegen aan de Groene Maredijk.

Auto’s kunnen parkeren op het UVS-terrein aan de Oegstgeesterweg. Het dammetje aan de achterzijde van het parkeerterrein komt uit op de Groene Maredijk. Bordjes wijzen vervolgens de weg naar Het Koetshuis.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×